Automotive solutions for audio & music devices!
 

Naadloze integratie
Het audio systeem van Volvo biedt diverse 'source' kanalen om de audio bronnen te kunnen bedienen, zoals: FM, CD, TAPE, CD-CHGR, etc. De iMIV adapter benut deze mogelijkheden door emulatie van 2 'source' kanalen op de radio: één voor de iPod en één voor een additionele audio/video bron.

Diverse configuraties zijn mogelijk, simpel door de adapter van een andere firmware versie te voorzien. De iPod kan op het CD-CHGR, MD-CHGR of SAT kanaal beschikbaar worden gemaakt, de AUX ingang kan op het CD-CHGR, MD-CHGR of TV kanaal beschikbaar worden gemaakt en de AUX ingang in combinatie met video ingang is alleen beschikbaar op het TV kanaal.
De iMIV adapter kan eenvoudig van nieuwe firmware worden voorzien door het afspelen van een speciaal audiobestand op de iPod. Deze firmware audiobestanden zijn te downloaden vanaf de iMIV website.
 

iPod bediening
De iMIV is in eerste instantie ontworpen voor veelzijdige bediening van de iPod. De gedachte achter de bediening is om de beperkingen van andere adapters ten aanzien van muziekkeuze te elimineren. Dit heeft geresulteerd in twee manieren om de iPod te bedienen: Simple Mode en Advanced Mode.
Met de radio kan direct worden omgeschakeld tussen de Modes, zodat altijd uw favoriete muziek kan worden beluisterd.
klik voor vergroting
In Simple Mode wordt de iPod bediend op de iPod zelf. Ook de knoppen van de radio of van de stuurwielbediening kunnen worden gebruikt. Zo is het mogelijk om naar het volgend/ vorig Nummer te springen en er kan snel worden gezocht in het huidige Nummer.
klik voor vergroting
In Advanced Mode kan de iPod niet meer worden bediend op de iPod zelf, maar vindt alle aansturing met de radio plaats. Met de radio en stuurwielbediening kunnen tot 99 Afspeellijsten op de iPod worden bediend. De radio geeft het huidige Nummer, de huidige Afspeellijst en Shuffle mode weer.
Download hier de handleiding om alle mogelijkheden van de adapter te weten te komen!
 

AUX en video ingang
klik voor vergroting Naast uitgebreide iPod bediening biedt de adapter een extra audio ingang voor het aansluiten van bijvoorbeeld een MP3 speler, PDA, etc. De stereo AUX ingang is beschikbaar op een apart 'source' kanaal van de radio.

Tevens beschikt de iMIV adapter over een video ingang en -uitgang, bedienbaar met het TV 'source' kanaal van de radio. In dit geval is de AUX alleen beschikbaar op het TV kanaal, zodat deze A/V ingang kan worden gebruikt voor het aansluiten van multimedia apparatuur, zoals bijvoorbeeld een DVD speler, navigatie, carputer, etc. De video uitgang kan worden aangesloten op een extern TFT beeldscherm.


klik voor vergroting
Het video signaal op de video uitgang van de adapter kan ook worden aangesloten op het Volvo navigatiesysteem (RTI) middels een speciaal verkrijgbare kabel, waarna het videobeeld getoond wordt op het navigatiescherm in het dashboard. De iMIV adapter regelt de communicatie met het RTI systeem om het videobeeld op het ingebouwde navigatiescherm te kunnen tonen.
 

iPod video
klik voor vergroting Niet alleen een externe videobron kan worden weergegeven via het audiosysteem en navigatiescherm, ook beelden van een iPod met video uitgang (iPod Photo, iPod Video) zijn beschikbaar via de iMIV adapter.
De iMIV adapter maakt het mogelijk om met de radio knoppen of met de stuurwielbediening de audio/video bron om te schakelen naar de iPod of naar de externe A/V ingang.
 

iPod text
klik voor vergroting Voor de Volvo radio typen HU-650, HU-850 en HU-450 is tekst van de iPod beschikbaar op de radio middels het SAT 'source' kanaal.
In Simple Mode toont de radio '- iPod -' als tekst.
In Advanced Mode geeft de radio de huidige Afspeellijst ('P14' in de afbeelding) en het huidige Nummer ('21' in de afbeelding) weer.
Daarnaast worden van het actueel spelende Nummer de Afspeellijst naam, de Artiest naam en de naam van het Nummer getoond.
Met de RND knop kunnen deze teksten achtereenvolgens worden weergegeven op de radio.
 

Meer weten?
Bezoek de iMIV website voor verdere informatie
of om direct een bestelling te plaatsen!

Of neem contact op met AudioMusicDesign.

Copyright 2006 AudioMusicDesign, All rights reserved. Last update Nov. 2006